Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát aprítom, a paprikát, a chilit és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágom.

Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinsztelem, ráteszem a csirkét, majd öntök rá kevés vizet, fűszerezem, s fedő alatt párolom. Időnként meglocsolom, öntök hozzá vörösbort. Leveszem a fedőt, s készre sütöm.

Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinsztelem, szórok rá lisztet, majd fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s megfőzöm. Öntök hozzá kevés tejet.

Tálaláskor a tányérra teszek a főzelékből, középre helyezek egy csirkecombot.

Megjegyzés

Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss