Elkészítés: A háromszor ledarált őzcombhoz a sót, a borsot, 1,5 dl vörösbort, a tejszínt, a felaprított fokhagymát, a kakukkfüvet, a paprikakockákat hozzáadjuk, és hűtőben érleljük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a pástétomformát, a széleit kihajtjuk. A baconszeleteket is beletesszük. Betöltjük a húsmasszát, a szalonnát, a tésztát rárakjuk, majd a tésztából lapot teszünk a pástétom tetejére, és 2 nyílást vágunk rá. Kikevert tojással megkenjük, és 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, vörösborból zselatinnal, sóval aszpikot főzünk. Ha már kezd dermedni, a pástétomot a nyílásokon keresztül teljesen felöntjük.
Utána jól lehűtjük, és úgy szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre