Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró mustáros csiga játszi könnyedséggel - lépésről lépésre

Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és még a gyerekek is szeretik! Kell ennél több?

A leveles tészta a világ egyik legjobb találmánya. Főleg a boltban kapható. :) Nem vagyok márkafüggő, szóval nem tudom azt mondani, hogy szerintem csakis azt a bizonyos fajtát érdemes használni, mert egyrészt szerintem bármelyik megteszi, másrészt meg valami furcsa oknál fogva a leveles tészta néha hiánycikk.

Amit nem igazán értek, de már kétszer futottam bele abba, hogy 3-4 boltban sem lehetett adott időben kapni, és egyik sem ünnepekkor volt, ez számomra ez teljesen érthetetlen.

Régen mindig mirelitet vettem, de azt még ki is kell nyújtani, és ha már amúgy is a kényelmet választom ezzel a tésztával, akkor nincs kedvem nyújtogatni, szóval jöhet a már előre kinyújtott, feltekert verzió.

A csigához amúgy nincs is sok hozzáfűznivalóm, egyszerűen remek vendégváró, partifalat, de akár kiránduláshoz is remek szendvics helyett.

Egyszerű, gyors és laktató. Egyetlen baja van, az pedig elég nagy: hamar elfogy. Szóval eleve dupla adaggal készüljetek, ha nincs kedvetek csalódott fejeket látni. :)

Hozzávalók (16 darabhoz):

A boltból:
1 csomag konyhakész leveles tészta
150 g selyemsonka
1 db póréhagyma
100 g trappista sajt

A kamrából:
5 ek mustár

1. Tekerjük ki a tésztát, és simítsuk rá a mustárt. Rendezzük el rajta a sonkaszeleteket, majd szórjuk meg a megtisztított, felaprított póréval és a lereszelt sajttal.

2. Óvatosan tekerjük fel a tésztát, és éles késsel vágjuk fel 1 1/2-2 cm vastag szeletekre. Rendezzük el a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük készre a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt.

A recept a Fanny konyha 2015/8. számában jelent meg!

Gyorsan könnyűt Adrival blog >>>

Ezek is érdekelhetnek