A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. Ráadásul egyszerűen elkészíthető sütemény és vendégváró finomságnak is ideális.
Története
Az eredetileg Görögországból származó sajttorta receptje a hódító rómaiak által jutott el Európába, majd onnan Amerikába és az egész világra. A legnagyobb változást a sajttorta történetében és összetételében a krémsajt felfedezése hozta, és a legtöbb ország hozzáadott valamit ehhez a különleges desszerthez, ami által sajátjává vált. Franciaországban zselatinnal, Németországban túróval készítik, Angliában gyakori hozzávaló a kávé és tea, az olaszok pedig mascarponét és ricottát használnak a sütemény elkészítéséhez. Az Egyesült Államokban még az egyes nagyvárosoknak is van saját sajttortája.
Receptverseny
Ne hagyjuk, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon! A Philadelphia éppen ezért meghirdette a Budapest Cheesecake receptversenyt. Nevezz október 4-ig! Ha otthon már megalkottad, vagy kedvet kaptál ahhoz, hogy elkészítsd a tökéletes sajttortád, akkor süss, nevezz és nyerj!
A nevezés feltételei:
1. Süsd meg a sajttortát Philadelphia krémsajttal!
2. Fotózd le a sajttortát és a Philadelphia krémsajt vásárlását igazoló blokkot!
3. Küldd el a receptet, a sajttorta és blokk fotóját!
A szerencsés győztes a Budapest Cheesecake megalkotója címmel és egy piros színű KitchenAid ARTISAN robotgéppel (5KSM150) gazdagodik.