Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Valentin-napi fehér csoki

210 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba rakjuk a kézzel nagyobb darabokra tört kekszeket, az áfonyát, a pillecukrot, a magokat, a gumicukrot, és összekeverjük.
  2. A csokoládét apróra vágjuk, a kétharmadát egy tálban vízgőz felett kevergetve 39 fokosra olvasztjuk. Használjunk maghőmérőt. Amikor elértük a kívánt hőmérsékletet, adjuk hozzá a maradék csokoládét, ezzel temperáljuk a csokit 29 fokosra.
  3. Az olvadt csokoládét ráöntjük a kekszes, gumicukros keverékre, jól összeforgatjuk, majd az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tetszőleges formába öntjük. Elegyengetjük, a felületét meghintjük kakaóporral, és a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ezután kivesszük, és feldaraboljuk.

Megjegyzés

Ha betartjuk a hőmérsékletet, pillanatok alatt elkészíthetjük kedvesünknek ezt az édes szerelembombát! - MME

Ezek is érdekelhetnek