Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Döbbenetes árkülönbségek: erre számíts, ha a Lidlben, Aldiban vagy a Sparban veszed a Valentin-napi virágokat

Hamarosan Valentin-nap, és bár megosztja a magyar társadalmat, kell-e egyáltalán ünnepelni, az emberek többsége ilyenkor azért virágot és édességet is ajándékoz a szerelmének. Érdemes azonban alaposan körülnézni, ugyanis nagy árkülönbségek lehetnek a hazai boltokban!

A Valentin-nap, azaz a szerelmesek ünnepe az angolszász országokból hódította meg a világot. Ma már szinte minden országban divat és szokás, hogy február 14-én, azaz Bálint napján a szerelmesek virággal és (vagy) édességgel lepik meg egymást, romantikus esti programokat szerveznek, vacsoráznak, esetleg beülnek egy jó filmre a moziban. Bármilyen ajándékkal is készülj, a virággal nem lehet hibázni, kivéve akkor, ha nem nézed meg az árcédulát!

Döbbenetes árkülönbségek lehetnek a boltokban

Valentin-nap közeledtével szinte az összes boltban megjelennek a vágott és cserepes virágok. A nagy diszkontok és hipermarketek az ünneptől függetlenül árulnak friss virágokat, ám február első és második hetében minden korábbinál nagyobb és színesebb virágválasztékkal várja vásárlóit a Lidl, az Aldi, az Auchan, a Spar, a Penny és a Tesco is.

Lidl

A Lidlben február 12-től, azaz hétfőtől extrém széles virágválaszték várja a vásárlókat. A mindig elérhető, vágott virágokból álló tulipán- és rózsacsokrok 999 forintba kerülnek majd. A tulipáncsokor 9, a rózsa 13 szálból áll. A cserepes választékban található rózsa (999 Ft), primula díszcsomagolásban (699 Ft), Kála kerámiában (2999 Ft), flamingóvirág (2799 Ft), korallvirág ajándékcsomagolásban (1199 Ft), valamint törzses azálea, többfajta orchidea és Valentin-napi címbidium is.

Aldi

Az Aldiban is kínálnak majd vágott virágokból álló csokrokat. A hétszálas rózsacsokor ára 1099 forint, a 9 szálból álló tulipáncsokor pedig 1199 forintba kerül az Aldiban. 

A legolcsóbb vágott virág a nárciszcsokor lesz (399 Ft a 10 szál), emellett azonban február 14-én hosszú szárú rózsát is árusít az Aldi, melynek darabja 899 Ft, illetve kínálnak majd Valentin-napi csokrokat különböző színekben 3899 forintért. A cserepes virágok között lesz tulipán (499 Ft), korallvirág (1199 Ft), primula (699 Ft), mini- és rendes orchidea, valamint szívlevelű viaszvirág is.

Auchan

Az Auchanban is többféle virág közül válogathatnak a szerelmesek. A Valentin-napon legnépszerűbb virág, a rózsa szálanként (699 Ft), hétszálas csokorba kötve (1890 Ft), és cserepes változatban (1290-2990 Ft) is megvásárolható lesz az Auchanban.

A cserepes virágkínálatot primula (799 Ft) és többféle hagymás növény alkotja, melyeket díszcsomagolásban kínálják. Ezek mellett harangvirág, bromélia, falmingóvirág és orchidea is választható.

Spar, Interspar

A Sparban is nagy választék lesz a cserepes virágokból. Jácintot dekorbögrében (1999 Ft), illetve három az egyben, kőedényben (2799 Ft) is árusítják. Növénymixet dekorcsészében (3199 Ft), dupla cymbidiumot üvegedényben (2299 Ft), bromélia mixet, orchideát és cserepes rózsát is kínál a Spar Valentin-napra.

Tesco

A Tescóban 15 szálból álló tulipáncsokrot (2499 Ft), valamint rózsa-tulipán csokrot (2499 Ft) is kínálnak majd. A Valentin-napi virágkínálatban szerepel még korallvirág (1499 Ft), liliom (3999 Ft) és flamingóvirág (3499 Ft) is.

Penny

A Pennyben is lesznek Valentin-napi virágok, a szórólapjuk szerint többféle orchideával készülnek. A legolcsóbb a miniorchidea lesz 1790 forintos áron, a csónakorchidea 2290 Ft-ba, a papucsorchidea pedig 3990 forintba kerül majd. Korallvirágot is árusítanak, ezeket mintás cserépben hozzák forgalomba 2990 Ft-ért.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek