Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval, a tojással, a tejföllel és a vajjal összedolgozzuk, dagasztjuk.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával, a mazsolával, a citrom reszelt héjjával és levével.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük. A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lekenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk. 2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
A másik két tészta darabot téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt fele tölteléket rátesszük. A tészta lappal befedjük, rátesszük a maradék mazsolás túrót és feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat és a kifliket megkenjük a felvert tojással és tejjel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. 20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.