Túrós-mazsolás csiga és kifli

90 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • élesztő
  • cukor
  • tej
  • tojás
  • tej
  • puha vaj
  • tehéntúró
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • búzadara
  • mazsola
  • citrom
  • puha vaj
  • liszt
  • tojás
  • tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval, a tojással, a tejföllel és a vajjal összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával, a mazsolával, a citrom reszelt héjjával és levével.
  3. A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük. A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lekenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk. 2 darabot kör alakúra kinyújtunk, egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
  4. A másik két tészta darabot téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt fele tölteléket rátesszük. A tészta lappal befedjük, rátesszük a maradék mazsolás túrót és feltekerjük. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat és a kifliket megkenjük a felvert tojással és tejjel. Sütőpapírral  kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. 20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. 

TÚRÓS-MÁKOS CSIGA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss