Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük.
A tojást villával felverjük, tejszínnel összekeverjük, belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, 1 teáskanál mustárt is hozzákeverünk.
A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk, a füstölt sajtot lereszeljük.
Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve, addig pároljuk, míg a leve elpárolog. Ekkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.
Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére egy vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.
Pirítóssal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre