Elkészítés: Egy edényben a kockára vágott bacont és a reszelt hagymákat megpirítom.
Egy tálban a túrót összekeverem a tojásokkal, a liszttel, a szódabikarbónával és sóval, majd hozzáadom a szalonnát a hagymákkal. Ragad. Letakarom, és 1 órát pihentetem.
Majd nedves kézzel kisebb gombócokat formálok, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm (hagyni kell helyet, mert összeragadnak, ha túl sűrűn vannak). Papírszalvétán leitatom.
Tejfölben elkeverek 1 evőkanálnyi száraz kaporlevelet vagy 1 csokor frisset, illetve lehet fokhagymás tejföllel is kínálni, úgy is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre