Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika és paradicsom velesült krumplival

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat alaposan megmossuk, előfőzzük. A paprikák és a paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. A paprikák magházát eltávolítjuk, a paradicsomok belsejét kikaparjuk.
  2. A paradicsomok húsát felaprítjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, csilit és bazsalikomot. Ízlés szerint megfűszerezzük, végül összekeverjük.
  3. Egy kiolajozott serpenyőbe rakjuk a paprikákat és a paradicsomokat, majd megtöltjük a masszával. Melléhelyezzük a krumplikat, megsózzuk, megborsozzuk. Alufóliával letakarjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
  4. A sajtot lereszeljük, a serpenyőről eltávolítjuk az alufóliát, és a zöldségekre szórjuk a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, majd 5 perc után átkapcsolunk grillfokozatra, és a sajtot rápirítjuk.
  5. Tálaláskor mindenből szedünk a tányérra, a paprikákra és a paradicsomokra visszatesszük a kalapjukat, és bazsalikommal díszítjük. 

Megjegyzés

Szeretem a töltött zöldségeket. Hogy ne unjam meg, variálom. Most kétféle krémet használtam. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss