Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-morzsás tarjaszelet kuktában

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst úgy klopfoljuk ki, hogy megszórjuk zsemlemorzsával, és addig veregetjük, amíg teljesen befedi a morzsa. Olajat hevítünk, és gyorsan átsütjük a szeleteket, amint kész az összes, visszatesszük a kuktába. (Ebben szoktam kisütni, hogy ne legyen annyi koszos edény.) Ráöntünk 2,5 dl vizet és az időközben felvert tojsokat, amit a sóval és a borssal ízesítettünk. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számítva 25 percig főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel. Ha megpuhult a hús, kivesszük, a visszamaradt levet besűrítjük a tejfölös habarással. Visszatesszük a húst a mártásba, és még egyszer átforraljuk. Makaróni illik hozzá.

Megjegyzés

A mártást lehet egy kis citrommal savanyítani, nem rontja el. - MME

Ezek is érdekelhetnek