hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisus palacsintatorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek barna cukor
  • 1 kk só
  • 2 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 2 dl szódavíz
  • 3 dkg vaj (olvasztott)
  • 3 cl olaj
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek amaretto likőr
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín (min. 30%-os)
  • kakaópor

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, a tejet és a kávét, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Végül a masszához keverjük az olvasztott vajat. Legalább 30 percig pihentetjük a tésztát, majd felforrósított, olvasztott vaj és olaj keverékével kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  2. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a likőrt, majd vízgőz felett mártás sűrűségűre keverjük forró víz felett, 2 perc alatt. Kihűtjük a krémet, majd felhabosítjuk a mascarponéval, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
  3. A palacsintákat a krémmel úgy rétegezzük, hogy a tetejére krém kerüljön. Megszórjuk kakaóporral, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Tiramisureceptek >>> 

    Palacsintareceptek >>> 

    Torták >>> 

    Kávés finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss