Elkészítés: A kávét lefőzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat az 5 evőkanál cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd belekanalazzuk a mascarponét. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárga krémhez hozzáadagoljuk a fehérjét, de szigorúan kézzel, nagy mozdulatokkal keverjük össze!
A kávét és a tejet egy nem túl mély edénybe összeöntjük /akkora legyen, hogy a babapiskóta beleférjen hosszában/. A babapiskótának csak az egyik oldalát belemártjuk egy pillanatra, mert ha nagyon megszívja magát, szétmállik, a krémtől még úgyis puhul.
A belemártott felével felfelé tesszük egy üveg tálba, majd egy sor krémmel folytatjuk, felváltva, míg elfogy. Krémréteg legyen a tetején.
Fél napra, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve. Fogyasztás előtt kakaóporral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre