A piknikezés remek lehetőség arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapi mókuskerékből, és felfrissítsük testünket, lelkünket. A helyszín szinte bárhol lehet, hiszen a lényeg a friss levegő, a zöldellő fák és a madarak csicsergése. Ezek együttese segít elengedni a stresszt és feltöltődni a természet energiájával. Ha ti is kedvet kaptatok ehhez a remek időtöltéshez, akkor nincs más dolgotok, mint felkapni a legkényelmesebb ruhád és cipőd, a hátizsákba bedobni egy könnyű pokrócot és megpakolni a piknikkosarat minden földi jóval.
Ez persze mind szép és jó, ám ha nem vagyunk résen már a piknikkosár tartalmának összeállításánál, rossz élmény lehet az idilli feltöltődésből, főleg a nyári hónapokban. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amiket nem lehet normálisan elcsomagolni és olyanok is, amelyek a nyári melegben pillanatok alatt tönkremennek. Hacsak nem készülsz egy hordárral is, aki a hűtőtáskát cipeli utánad.
Fontos, hogy bármilyen tartós, nem romlandó ételekkel készülünk, legyen mellettük jégakku, ami nem fog csodát tenni, de jobb, mint a semmi. Egyértelmű, hogy a romlandó, tejes és húskészítmények kapásból tiltólistásak, ezeket egyáltalán nem ajánljuk, máskülönben nem kizárt, hogy gyomorrontással zárjátok a napot. A majonézt, a majonézes fogásokat, vagy az azzal megkent szendvicseket is hagyjuk otthon, ugyanis ennek a közkedvelt szósznak a meleg hatására az állaga és az íze is megváltozik, így könnyen tönkreteheti a pikniket.
Ez a helyezet a frissen sültekkel is, hiszen már a nevük is árulkodó. Ezeket az ételeket a sütést követően, még melegen érdemes elfogyasztani, máskülönben ahogyan hűlni kezd, azonnal megváltozik az állaga. Kifejezetten érvényes ez a sült krumplira és a rántott húsokra és a fasírtra is – írja a The Daily Meal.
Ezek helyett inkább részesítsük előnyben a friss gyümölcsöket és zöldségeket. A legjobb választás, ha valamilyen bogyós gyümölccsel készülünk, de az alma és a barack is kitűnő. Az uborkából és görögdinnyéből készült saláták pedig azért jók, mert a nyári melegben megfelelően hidratálnak.
Ajánljuk még: