Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros tejben, majd egy nagy tálban gyúrjuk össze a tészta hozzávalóival, és letakarva, meleg helyen kelesszük meg.
A szalonnát vágjuk csíkokra, a kolbászt karikákra, majd kevés olajban pirítsuk meg mindet. Rakjuk rá a káposztát, borsozzuk meg, sózzuk is, ha kell, és locsoljuk meg kevés borral. Fedjük le, pároljuk félig készre, és hagyjuk kihűlni.
Fűszerezzük meg a húst, majd süssük meg kevés olajban, hogy kérget kapjon.
A tésztát nyújtsuk ki, tegyük rá a káposztát, majd a húst, tekerjük fel, és úgy rakjuk sütőlapra, hogy az illesztés legyen alul. Felvert tojással kenjük meg, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre