Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A tepsi aljába tesszük a hagyma felét, erre a burgonyát, majd a maradék hagymát. Ételízesítővel, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel megszórjuk.
Felkarikázzuk a kolbászt, a szalonnát becikkezzük, hogy vagy 4 cm-es darabokba legyenek. Ezeket a burgonyára tesszük, ízlésesen elhelyezve. Utána a zöldségeket felkarikázzuk, és azokat is rátesszük. A fokhagymát cikkekre szedjük, de ne pucoljuk meg, és úgy helyezzük a burgonyára. Majd az olajat rácsorgatjuk és adunk hozzá 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
Végül előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre