1. Először a piskótát készítem el. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot, a vizet, a vaníliát és a citrom reszelt héjat, majd jó habosra keverem. A lisztbe belekeverek egy kávéskanál sütőport, majd a tojásos masszához adom.
2. Végül a fehérjéből vert kemény habot finoman hozzákeverem és az egészet egy kisméretű kapcsos, sütőpapírral kibélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm kb. 20 perc alatt (tűpróba). A megsült tésztáról eltávolítom a sütőpapírt, szép egyenesre vágom a tetejét, majd visszahelyezem a tortaformába és a hűtőszekrénybe teszem.
3. Egy főzőedényben a túrót összekeverem a tejföllel, hozzáadom a cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és az aprított gyümölcsöket, majd az egészet meglangyosítom. Néhány szem gyümölcsöt félreteszek a díszítéshez. 1-1,5 dl hideg tejjel összekeverem a zselatint és felfőzöm, nem forralom. A zselatinos tejet egyenletes kevergetés közben hozzáadom a túrós-gyümölcsös langyos masszához. Hagyom egy picit hűlni, közben kevergetem, majd ráöntöm a hideg tortalapra és visszahelyezem a hűtőbe dermedésig.
4. A díszítéshez a tejszínt kevés cukorral keményre felverem és tetszés szerint a torta tetejére helyezem, a maradék gyümölcsöt is ráteszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!