hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-túrókrémes torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • kb. 4 evőkanál (eper) lekvár – más ízlés szerinti lekvár is jó
  • 2,5 dl habtejszín
  • kb. 3 teáskanál porcukor
  • reszelt étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában. Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.

Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne 1 tojássárgáját.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet, az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával, habosítjuk, a krémmel bevonjuk a tészta tetejét.

A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, a túrós krémre halmozzuk, összeborzoljuk, a tetejét reszelt csokival meghintjük, kb. 1 órát hideg helyen pihentetjük és tálalhatjuk.

Megjegyzés

Az eredeti recept szerint a túrókrémbe a főzött krém (liszt és tej) helyett 1 egész tojás szerepel. Ha nincs fenntartásunk a friss nyers tojással szemben, így is keverhetjük a krémet, valamivel krémesebb lesz. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss