Elkészítés: A nyers krumplit meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, az olajjal, sóval, borssal, ételízesítővel, oreganóval és pirospaprikával jól összekeverjük, és a tepsiben elterítjük. A krumpliágyra rátesszük a besózott, borsozott, és a rengeteg zúzott fokhagymával megkent combokat, kevés olajat csepegtetve rá.
Alufóliával betakarjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve ellenőrizzük, valóban puha-e a hús, ha szükséges tegyük vissza néhány percre. Ezután a fóliát levesszük, a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot, és az egészet ráöntjük a húsra. A sütőbe visszatéve pár perc alatt rápirítjuk.
Ez az egész 4 személyre elegendő, de lehet, hogy egyedül is megbirkózol vele. Összesen 2.500 kalória.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre