Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk. (Ebből kb. 3 kg lesz tisztán.) A megtisztított almát káposztareszelőn lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, összekeverjük és állni hagyjuk kb.1 órát.
A lisztet egy tálba tesszük és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgákat, és a tejfölt, majd puha tésztává gyúrjuk. 2 cipót csinálunk belőle. Az egyik lehet egy kicsivel nagyobb, az lesz az alsó lap. Mikor készen van, hűtőbe tesszük fél órára. A nagyobb tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük, és a tepsibe tesszük.
Az almás masszából kinyomjuk a nedvességet (az almalevet üvegbe tesszük, nagyon finom ital), majd egyenletesen elosztjuk a tésztán. Amikor már az összes almát rátettük a tésztára, a másik cipót is kinyújtjuk és az almára tesszük. Kicsit megnyomogatjuk a tésztát, hogy ne maradjon levegős.
A tojássárgájával megkenjük a tésztát. Villával megszúrkáljuk, és a sütőbe tesszük (középre). Alacsony hőfokon sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihülni. A széleit levágjuk, felkockázzuk, és tálra tesszük.