Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás almás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltelékhez meghámozott almákat lereszeljük, majd fahéjjal, cukorral és a búzadarával összekeverjük. 
  2. Felolvasztjuk a vajat, majd szobahőmérsékletűre hűtjük (tűzhelyes melegítés után kb. 10 perc múlva felhasználhatóvá válik).
  3. A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. A kapott tésztát elfelezzük, és az egyik részét egy 20 cm átmérőjű tortaforma méretűre nyújtjuk, majd a tésztaalapon egyenletesen elterítjük az almatölteléket.
  4. A tészta másik felét kivesszük a hűtőből, lereszeljük, majd meghintjük vele a tölteléket. A piténket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss