Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejberizses-mascarponés torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mascarpone krémhez:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag zseléfix
  • A tejberizshez:
  • 2 pohár rizs
  • 2-2,5 pohár tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • Valamint:
  • babapiskóta vagy piskótatallér
  • kávé
  • rumaroma
  • cukor
  • kakaó
  • tej
  • gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a tejberizst a szokás módon, a rizst jó puhára és lémentesre főzzük, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a mascarpone krémet: szétválasztjuk a tojásokat, 1,5-1,5 evőkanál cukorral habosra keverjük mindkettőt, a sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A zseléfixet is elkeverjük benne, majd a rizst is beledolgozzuk.

Lefőzünk 4 adag kávét, amit ízesítünk cukorral, rummal, kakaóval és tejjel.

Ha tortát készítünk, akkor tortaformába, ha pedig szeletet, akkor egy magasabb falu tál aljára 2 sor kávéba mártott piskótát teszünk, erre gyümölcsöket darabolunk, majd ráöntjük a rizses krémet, és berakjuk a hűtőbe pár órára. Ha jól összeállt, a tetejét körberakhatjuk még piskótával, és tálalás elött kakaót szitálunk rá. Lehet akár rétegezni is a piskótát a krémmel, mint a tiramisut!

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Ajánlom akár tortaként, akár süteményként szeletelve. - trazsytunci

Ezek is érdekelhetnek

Friss