Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-csirkemájas raguleves

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk tárkonnyal. 
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a felaprított gombát, és fél órát főzzük. Ezután beletesszük a karikára vágott zöldségeket és megmosott, szárazra törölt, majd felkockázott csirkemájat. Forrástól számítva 20-30 percet főzzük.
  3. A lisztből és a főzőteszínből habarást készítünk, a leves főzőlevéből hozzáadunk néhány kanállal, majd a leveshez adjuk.
  4. A tojásból, a lisztből és egy kevés sóból csipetketésztát gyúrunk, majd a levesbe csipegetjük. Pár percig főzzük, amíg a csipetke megfő, végén egy kevés citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom tartalmas leves. - 19610425

Ezek is érdekelhetnek