hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos bárányraguleves

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A felolvasztott zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit később beleadjuk a felkockázott húst - nálam vegyesen borda, comb, belsőségvol. Sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk jó 15 percet, időnként kevergetve. Aztán mehet hozzá a zöldség - a felkarikázott répa, gyökér, kicsit később a póréhagyma és a gomba, majd felöntjük annyi lével, hogy 5-6 ujjnyira ellepje. Felforrás után lassú tűzön főzzük.

Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem puhára főttek, akkor kell beleadni a zöldborsót (fagyasztott is lehet), annak 10-15 perc elég.

Mikor a borsó is megfőtt, hőkiegyenlítéssel beleadjuk a liszttel és a tejszínnel kikevert tejfölt, egyet forralunk rajta, 3-4 perc, és ekkor tesszük bele az apróra metélt zöldfűszereket.

Külön sós vízben főzzük ki hozzá frissen gyúrt házi csipetkét.

Megjegyzés

Mi fogyasztáskor friss citrom levét szoktunk ráfacsarni.
- marisz57

Ezek is érdekelhetnek

Friss