A tésztához a lisztet margarinnal és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk 10 dkg cukrot cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, 2 tojás sárgáját és egy teáskanál szódabikarbónát. Az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk majd négy egyforma lapra, a sütőlemez méretére nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének egyharmad részével. Majd ráhelyezzük a második és a harmadik lapot, amit hasonlóképpen töltünk meg.
Végül a tetejére tesszük a negyedik lapot, amit villával megszúrunk, majd 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat. Két kanál olajban gőz felett megolvasztunk egy tábla csokoládét. A tésztára öntjük, elsimítjuk és hagyjuk jól megdermedni.
Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre