Elkészítés: Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk a vaj felével.
A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe. A túrót apróra törjük, összekeverjük a mazsolával és a citrom reszelt héjával. Rászórjuk a lisztes keverékre, és egyenletesen elosztjuk. A túró tetejére szórjuk a maradék lisztes keveréket, ezt is elosztjuk egyenletesen.
A vaj másik felét felolvasztjuk egy tálban, összekeverjük a felvert 3 tojással és a 4 dl tejjel, a vaníliás cukorral. Simára keverjük, és ráöntjük a tepsiben lévők tetejére.
Előmelegített sütőben lassú tűznél körülbelül 30 percig sütjük. Amikor piros a teteje és a tepsi oldaláról is leválik a sütemény széle, akkor van kész.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre