hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-körtés tésztasaláta

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Az öntethez kikeverjük az olívaolajat a citromlével, 1 csipet sóval, továbbá egy kevés borssal, azután összeforgatjuk a tésztával.
  3. A megmosott, kimagozott körtéket felkockázzuk, majd óvatos mozdulatokkal a salátához keverjük a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemekkel és a leszűrt kukoricával együtt. Az elmorzsolt márványsajttal megszórva tálaljuk.
Márványsajt helyett megszórhatod a salátát egy kevés reszelt füstölt sajttal vagy elmorzsolt fetával.

Ezek is érdekelhetnek