Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-gombás vegán palacsinta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 1,25 dl szójatej
  • 5 dkg vegán margarin
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
  • A spenótos-gombás töltelékhez:
  • 1 tk olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 18 dkg vékonyra szelt csiperkegomba
  • 40 dkg bébispenót
  • 1 ek citromlé
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • A tálaláshoz:
  • tejtermékmentes joghurt
  • 1 db citrom

Elkészítés

  1. A tejet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, a lisztet és egy csipet sót, végül 1,7 dl vizet, és az egészet simára keverjük. Lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, és beteszünk egy hőálló tányért melegedni. A palacsintához egy 18 cm átmérőjű palacsintasütőben 1 teáskanálnyi olajatfelhevítünk, és annyi tésztát teszünk bele, amennyi épen befedi a serpenyő alját. Mindkét oldalát kisütjük, addig amíg az oldala is világos aranyszínű nem lesz. A palacsintákat az előmelegített tányérra szedjük, lefedjük, és melegen tartjuka sütőben, amíg a maradék tásztát is kisütjük.
  3. Közbenelkészítjük a tölteléket. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a gombát, és folyamatos kevergetés mellett 10 percig sütjük, illetve amíg levet nem ereszt. (Ha a gomba elkezdene a serpenyőhoz tapadni, hozzáadunk 1 teáskanal vizet.) A spenótot is a serpenyőbe öntjük, és a lángot levesszük takarékra. 2-3 percig sütjük, amíg a spenót összeesik, majd beleöntjük a citromlevet is, és sóval, borssal fúszerezzük.
  4. 1 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk a palacsinta egyik felére, majd óvatosan feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a többi palacsinatával is, majd a megtöltött palacsintákat egy hőálló edénybe tesszük, és 10 perc alatt átmelegítjük az egészet. (De tálalhatjuk szobahőmérsékleten is, ha úgy szeretnénk.) Joghurttal es citromszelettel díszítve tálaljuk. 
Recept és fotó:Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2016

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014 - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss