Elkészítés: Tűzálló tál aljára tesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük
a forró borral. A tál tetejére rostélyt teszünk, amelyre felhalmozzuk a cukrot, amit 1 deci rummal megöntözünk és meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, és rácsöpög a boros gyümölcsre. Amikor a cukor már lecsöpögött, a rostélyt levesszük, és a puncshoz adjuk a frissen főtt forró teát és a maradék rumot, jól megkeverjük, és forrón kínáljuk.
A téli időszakban hidegen és melegen is kitűnő ital. A rumot helyettesíthetjük erős és semleges ízű pálinkával, amit rumaromával ízesítünk. Rostély helyett szűrőkanálba is tehetjük a cukrot. Krampampuli szetben süvegcukorral készítve látványosabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre