Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szép Ilonka bodzafánkja

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipetnyi só
  • 8 tenyérnyi bodzavirág
  • A sütéshez: olaj

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral ízesített meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A lecsipkedett virágokat is beledagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk, és egy közepes méretű fánkszaggatóval kisszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára szedve lecsepegtetjük, és azon melegében, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek