Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szecsuáni csirke

35 szavazat
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A szecsuáni csirkéhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A megtisztított gombát, sárgarépát, fehérrépát, újhagymát, a megmosott paprikákat és paradicsomokat metéltre (julienre) vágjuk, és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával.
  3. Egy serpenyőben (vagy wokban) kevés forró olajon a húst hirtelen átsütjük, majd a zöldségeket is hozzáadva átforgatjuk. Mérsékeljük a hőt, és fedő alatt, néha megkavarva 7-10 percig pároljuk.
  4. Ha szükséges, kevés vízzel (vagy fehérborral) felöntjük. Párolás közben kóstolgatva fehér borssal, curryvel ízesítjük.
  5. Végül hozzáadjuk a szójaszószt, a ketchupot és együtt átforrósítjuk. Köretként főtt rizst kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek