A tésztához 8 dkg feldarabolt hideg vajat tálban elmorzsolunk a liszttel és 1 csipet sóval. Robotgép gyúrópálcájának segítségével gyorsan simára dolgozzuk az 1 db tojássárgájával és 3 ek jéghideg vízzel, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 1 óra hosszat.
Közben a megtisztított és megmosott póréhagymák fehér és világoszöld részét vékonyan felkarikázzuk, a szárított paradicsomot finomra vágjuk. A maradék vajat felhevítjük. Rádobjuk a pórét a paradicsommal együtt, 4-5 percig pároljuk, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és kissé hűlni hagyjuk.
A lisztezett felületen kb. 26 cm átmérőjű kerek lappá nyújtott tésztát 24 cm-es, kivajazott piteformába nyomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, és eloszlatjuk rajta a pórés masszát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a leöblített kakukkfű lecsipkedett levélkéit finomra aprítjuk. Az egész tojásokat habosra keverjük a tejjel és a tejszínnel, majd a kakukkfűvel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a töltelékre öntjük. A formát a közvetlenül a sütő aljára csúsztatott rácsra tesszük, és a pitét készre sütjük 40-45 perc alatt. Végül rövid hűlés után kiborítjuk és felszeleteljük.