Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szamóca torta

55 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • piskóta
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • krém
  • 8 dl tej
  • 2 csomag szamóca pudingpor
  • 6 csapott evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • díszítés
  • fondant konfetti
  • 8-10 db szamáca
  • színtelen tortazselé
  • víz

Elkészítés

  1. A 8 tojás fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (28 cm) öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A tésztát takarék lángon 10-15 perc alatt világos barnára sütjük, állagát tűpróbával ellenőrizhetjük. A kisült tortát kihűtjük majd elkészítjük a krémet.
  2. A pudingport összekeverjük a cukorral majd folyamatosan hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. A tortát három részre osztjuk. Az első lapot tányérra/tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém ¼ részével. Erre rátesszük a második lapot és megkenjük krémmel, majd rátesszük az utolsó lapot. A megmaradt krémmel körbe vonjuk a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss