Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-káposztás rakott krumpli

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk, sózzuk. A kockázott szalonnát a megtisztított és összeaprított fokhagymával megpirítjuk, a kiengedett levében pároljuk fedő alatt, kb. 15 percig. A savanyú káposztát esetleg kimossuk, ha nagyon savanyú, és apróra vágjuk.

A tepsit vékonyan kizsírozzuk, a karikára vágott burgonyával kirakjuk, (mint a hagyományos rakott krumplit). Ráterítjük a bacon felét, majd a savanyú káposzta felét, aztán újra burgonya következik, bacon, káposzta, végül a maradék burgonyával szépen kirakjuk. A tepsit lehetőleg minél légmentesebben befedjük alufóliával, majd 200 fokos sütőben sütjük kb. 40 percig. Ennyi idő után ellenőrizzük, végleg levesszük az alufóliát, és ha a burgonya a tetején is puha, ráterítünk annyi reszelt sajtot, hogy mindenhol gusztusosan fedje az ételt. Pár perc pirítás után tálalható.

Megjegyzés

Nálunk felküzdötte magát a hagyományos rakott krumpli mellé, pedig muszájból született, nem lévén más otthon. - szerb

Ezek is érdekelhetnek

Friss