Elkészítés: A húst előző este besózzuk, megtűzdeljük szalonnadarabkákkal. Másnap egyben megsütjük, majd kihűlve felszeleteljük kb. kisujjnyi szeletekre.
A lisztet fehérre hevítjük, majd apránként beleöntjük a tejet, és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát (ha friss gombából készítjük, azt a hús zsírján megpároljuk), az apróra vágott petrezselymet, sót és az őrölt borsot.
A húst összeállítjuk úgy, hogy minden szelet közé teszünk a masszából, a maradékkal bevonjuk az egészet.
Forró sütőbe tesszük 10 percre, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ha pirosra sült, készen van az étel.
Rizzsel és sok salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre