Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-gombás döntött hús

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéstarja
  • 20 dkg szalonna
  • 25 dkg konzerv gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • A mártáshoz:
  • kevés olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 liter tej

Elkészítés

Elkészítés: A húst előző este besózzuk, megtűzdeljük szalonnadarabkákkal. Másnap egyben megsütjük, majd kihűlve felszeleteljük kb. kisujjnyi szeletekre.

A lisztet fehérre hevítjük, majd apránként beleöntjük a tejet, és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát (ha friss gombából készítjük, azt a hús zsírján megpároljuk), az apróra vágott petrezselymet, sót és az őrölt borsot.

A húst összeállítjuk úgy, hogy minden szelet közé teszünk a masszából, a maradékkal bevonjuk az egészet.

Forró sütőbe tesszük 10 percre, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ha pirosra sült, készen van az étel.

Rizzsel és sok salátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss