Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnában sült részeges csirke

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 feldarabolt csirke (lehet csak comb vagy szárny)
  • vékonyra szeletelt füstölt szalonna ízlés szerint
  • 2 dl fehérbor
  • csirke fűszerkeverék
  • A körethez:
  • burgonya
  • tej
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy jénai tál aljára lerakjuk a szalonnaszeletek felét. Erre rátesszük az előzőleg fűszerkeverékkel megszórt csirkedarabokat. A húsok tetejére helyezzük a megmaradt szalonnát, ezután ráöntjük a bort.

Alufóliával lefedjük, és sütőben puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a fóliát levesszük, és az étel tetejét pirosra sütjük.

Közben a megtiszíttott, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajjal és tejjel összetörjük.

A szalonnás csirkedarabokat a krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek