Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baj van: újra leállították a gyártást a Ferrero egyik üzemében

default user icon
MME
Szalmonella-fertőzés miatt leállították a termelést a Ferrero beligiumi üzemében. Az olasz édességgyártó cégnek az Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne, így a helyzet most talán nem annyira súlyos, mint tavaly. 

Mint arról mi is beszámoltunk, tavaly a húsvéti időszak előtt több száz gyerek betegedett meg tizenhat országban – köztük Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Írországban – miután szalmonella baktérium által fertőzött Kinder márkájú terméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) fogyasztottak. A belga Arlon üzemében történt az üzemzavar, amely a fertőzést okozta, és amely miatt 3000 tonna visszahívott terméket semmisítettek meg. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Most ismét leállították a gyártást az üzemben, szintén szalmonella-fertőzés miatt – adta hírül nemrég a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap internetes oldalán. "A szalmonella-fertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították, és az üzemet eddig nem hagyta el fertőzött termék" – olvasható a cikkben.

Annak ellenére, hogy egyetlen termék szalmonella-vizsgálatának eredménye sem lett pozitív, a termelés elővigyázatosságból a teljes üzemben leállt. "Jelenleg az érintett gyártósorokat tisztítjuk és fertőtlenítjük. A folyamat minden lépését a Belga Élelmiszerbiztonsági Hatósággal (Afsca) való átlátható együttműködésben hajtjuk végre" – mondta Laurence Evrard, a Ferrero Benelux szóvivője.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek