Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Működő receptappot fejlesztett egy 16 éves kecskeméti srác

default user icon
MME
Mindössze tizenhat éves, de saját szakácskönyv-applikációt fejlesztett egy magyar srác. A kecskeméti fiú telefonon használható alkalmazásában ráadásul a mesterséges intelligencia gyártja a recepteket!

Nyeső Edvárd Pál, a kecskeméti Kada Elek Technikum tizenhat éves tanulója már kilencévesen saját weboldalt készített, most pedig előrukkolt saját mobilalkalmazásával. Az ecook nevet viselő szakácskönyv-applikáció tíz nemzet konyhájának receptjeit kínálja, méghozzá a mesterséges intelligencia segítségével.

A szakácskönyvhöz júniusban jött az ötlet vendéglátásban mozgó édesapjától, Edvárd pedig munkához látott és elkészített egy olyan appot, amely három kérdés után minden felhasználónak a konyha felszereltsége, az egyéni főzőtudás és a rendelkezésre álló szabadidő alapján generál recepteket tíz nemzet konyhájából.

A mesterséges intelligencia által készített recepteket folyamatosan tesztelik és ellenőrzik, emellett frissítik is a tartalmakat, hogy szakmailag is rendben legyenek. Egyelőre közel 300 recept érhető el az ecook applikációban, de ha valaki nem találja a kedvére való fogást, akkor kérheti a mesterséges intelligenciát, azaz a virtuális szakácsot, hogy "írjon" egy újabb receptet.

A receptekben pontos hozzávalólista és részletes elkészítési útmutató is található, így a kezdő szakácsoknak is sikerélménye lehet. A felhasználók a magyar, az olasz, francia, angol, német, osztrák, orosz, spanyol, kínai és japán konyha ételei közül választhatnak, nemcsak főételeket, hanem desszerteket is – számolt be a történetről a kecsup.hu.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss