hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös csigák

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl meleg (50 fokos) tej
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 3 evőkanál méz
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/2 rúd vanília
  • A tetejére:
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 tojás

Elkészítés

1.

A lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát kelni hagyjuk, amíg duplájára nő.

2.

A sütőtököt megtisztítjuk, fél centis kockákra vágjuk. Vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vaníliarudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel.

3.

A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, és szorosan feltekerjük. 4-5 centis karikákra vágjuk.

4.

Egy sütőedényt alaposan kivajazunk, a tökös tekercseket beleállítgatjuk, megkenjük a felvert tojásokkal, megszórjuk barna cukorral, és 170 fokon 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss