Elkészítés: A sütőtököt megsütjük, pürésítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kihűtött sütőtökpürét. Fananállal összekeverjük, rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Egy tepsit kikenünk vajjal, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a habos sütőtökös tésztát. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és egymást kicsit fedve a tésztára tesszük. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre