Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütinyúl torta

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • piskóta
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cokor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • mézeskalács
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojás+1 tojás sárgája
  • 1 csomag Dr. Oetker mézeskalácsos sütőpor
  • 1 mokkás kanál kakaópor
  • 30-35 dkg liszt
  • máz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás fehérje
  • piskóta krém
  • 1 doboz meggle cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • dekoráció
  • kókuszreszelék
  • zöld ételfesték

Elkészítés

  1. A piskóta tortához 6 db tojás fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 6 db tojás sárgáját és fél csomag sütőport. Habverővel alacsony fokozaton ezeket összedolgozzuk, majd hozzákanalazunk 6 evőkanál nagyi titka süteménylisztet. A piskóta tésztát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegíett sütőbe tesszük és takarék lángon kb 10-15 perc alatt szép barnára sütjük.
  2. Ameddig a torta sül elkészítjük a mézeskalácsot. 25 dkg margarinhoz hozzáadjunk 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál mézet, 1 egész tojást és 1 tojás sárgáját, 1 csomag Dr. Oetker mézeskalácsos sütőport, 1 mokkás kanál kakaóport és 30-35 dkg lisztet. A liszt mennyiség függ attól, hogy mekkorák voltak a felhasznált tojások. A lényeg, hogy linzer tészta szerű tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk a szükséges formákat (nyuszi, kosár, tojás)és megsütjük azokat.
  3. A torta lapot és a mézeskalácsokat kihűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss