A piskóta tortához 6 db tojás fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 6 db tojás sárgáját és fél csomag sütőport. Habverővel alacsony fokozaton ezeket összedolgozzuk, majd hozzákanalazunk 6 evőkanál nagyi titka süteménylisztet. A piskóta tésztát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegíett sütőbe tesszük és takarék lángon kb 10-15 perc alatt szép barnára sütjük.
Ameddig a torta sül elkészítjük a mézeskalácsot. 25 dkg margarinhoz hozzáadjunk 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál mézet, 1 egész tojást és 1 tojás sárgáját, 1 csomag Dr. Oetker mézeskalácsos sütőport, 1 mokkás kanál kakaóport és 30-35 dkg lisztet. A liszt mennyiség függ attól, hogy mekkorák voltak a felhasznált tojások. A lényeg, hogy linzer tészta szerű tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk a szükséges formákat (nyuszi, kosár, tojás)és megsütjük azokat.