Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melengető sülthagyma-leves, a hideg napok egyszerű, 30 perces finomsága

default user icon
MME
A vöröshagymánál nincs is jobb immunerősítő a téli időszakban. Fogyaszthatjuk nyersen, készülhet belőle tea vagy főétel, de mennyei leves is! Ha nem szereted a krémleveseket, akkor ez a melengető sülthagyma-leves csak rád vár, hogy elkészítsd! Mutatjuk a receptet.

Az őszi és a téli időszakban sok levest eszünk, ugyanis a hidegből betérve nagyon jól tud esni a finom, ízletes és forró folyadék, benne a számtalan zöldséggel és vagy hússal, esetleg tésztával. Még inkább melengető lesz a leves, és szó szerint belülről fűt minket, ha olyan alapanyagokat használunk, melyek melegítő hatással bírnak. Ilyenek többek között a hagymafélék is!

Ha nem szeretnél hosszú ideig a tűzhely mellett állni, de szeretnél enni egy tányér finom, meleg levest, és nem vágysz a zacskós gyorsételekre, akkor a sülthagyma-levest neked találták ki! Mutatjuk, hogyan készül!

Így készül a 30 perces, melengető sülthagyma-leves kakukkfüves krutonnal!

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db kisebb póréhagymadarab
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 kk. szárított vagy 2-3 ág friss kakukkfű
  • 1 ek. keményítő
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • pár szelet toastkenyér
  • 1-2 marék félkemény sajt
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és felszeleteljük a hagymákat. Az olívaolajon megdinszteljük. Öt perc párolás után felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kakukkfüvet, és 20 percig főzzük.
  2. A keményítőt kis hideg vízben elkeverjük, besűrítjük vele a levest. Beleöntjük a bort, még egyszer felforraljuk. Végül megszórjuk összevágott petrezselyem zöldjével.
  3. Toastkenyérből süteménykiszúróval csillagokat vágunk, tepsire tesszük. Megszórjuk bőven reszelt sajttal, és grill alatt rápirítunk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss