Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült túrótorta kekszalappal

75 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25 cm átmérőjű tortaformához:
  • A tortaalaphoz:
  • 15 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 dkg darált dió
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg friss tehéntúró (ha több van, jobb)
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje (vagy 2-3 csomag vaníliás cukor)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola (kihagyható)
  • A tetejére:
  • 2 dl gyümölcszselé vagy savanykásabb lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal, majd egy zsírpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk erősen. Segítségképp egy bögre fenekét használhatjuk. Előmelegített sütöben 180 fokon 10 percig sütjük.

Közben mixerrel összekeverjük a töltelék hozzávalóit, és az elősütött tortalapra öntjük, tovább sütjük 45-50 percig, addig, amíg a teteje is megszilárdul, a pereme meg szép rózsaszínes-piros lesz.

A kihűlt túrótorta tetejét megkenjük a felmelegített gyümölcszselével vagy a szitán áttört, meleg lekvárral.

Megjegyzés

Én most ribizlizselét használtam. Finom, krémes belsejű, édes és mégis pikáns túrótorta. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek