Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paradicsom

40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Ezek sütés közben kellemesen aromásítják majd a paradicsomot, sütés után kinyomkodjuk a héjából, kellemes édeskés, krémes állagú lesz.
  3. A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
  4. Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A sült paradicsomot tehetjük pirítósra, kínálhatjuk húsok mellé. de hozzáadhatjuk készülő fogásokhoz is.

Nézd meg videón, hogyan készül a sült paradicsom

Ezek is érdekelhetnek

Friss