Sült nyúlcomb kapros-ricottás gnocchival (Coniglio con gnocchi di ricotta)

60 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • nyúlcomb
  • olívaolaj
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • ricotta
  • liszt
  • tojás
  • kapor
  • víz
  • olívaolaj
  • liszt
  • tejszín
  • narancs
  • szőlősűrítmény
  • bors
  • jégsaláta
  • töröksaláta (nemes porcsin)
  • szem fekete olívabogyó
  • paradicsom
  • koriander
  • bors
  • balzsamecet

Elkészítés

  1. A nyúlcombokat besózzuk és megpároljuk, majd amikor megpuhultak, ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a rozmaringot és a morzsolt kakukkfüvet. A nyúlcombokat pirosra pirítjuk, borssal is megszórjuk.
  2. A gnocchihoz a ricottát, a lisztet és a tojást kevés vízzel összekeverjük, kaporral és a kevés sóval fűszerezzük, majd gombócokat formázunk belőle, és forró, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz színére, leszűrjük.
  3. A lisztet az olajjal elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Az ítesítéshez narancshéj-őrleményt és kékszőlő-sűrítményt használunk.
  4. A salátához a zöldségeket megmossuk, ízlés szerint felaprítjuk, majd lazán összekeverjük, sóval-borssal megszórjuk, balzsamecettel leöntjük, végül friss korianderrel megszórjuk. 

Megjegyzés

A nyúl kedvelt húsféle Olaszországban. Emellett a gnocchi és a különleges ízesítésű mártás teszi igazán olaszossá a receptet. - reinics

Ezek is érdekelhetnek

Friss