Elkészítés: A fűszereket (só, bors, kömény, majoránna, 1 fej zúzott fokhagyma) összekeverem az olajjal, és jó alaposan bedörzsölöm ezzel a keverékkel a csülköket, majd 2-3 órát állni hagyom, hogy az ízek jól átjárják a húst, addig egy hűvös sör kíséretében lenyírom a füvet.
Előkapok egy méretes, mély tepsit, kikenem a zsírral, belerakom a csülköket, mellédobom a felnegyedelt hagymákat és 1 fej gerezdjeire bontott fokhagymát. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, így sütöm.
A sörbe beleaprítom az utolsó fej fokhagymámat. A szalonnát bőréig beirdalom keresztben és hosszában, a fokhagymás sörbe mártogatom, így kenegetem a csülköket pár percenként. Addig sütöm, míg bőre pirosas barna, ropogós lesz.
Frissen, melegen, kicsontozva tálalom, hajában sült burgonyát és friss salátát kínálok mellé (paprikát, paradicsomot, uborkát, retket, fejes salátát használok hozzá, felaprítva, öntet nélkül).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre