Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Subás csirke

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkecomb (levesben főzve)
  • bors
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 20 dkg dióbél
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 4 tojás fehérje
  • 4 evőkanál liszt
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A főtt csirkehúst 3 cm-es darabokra vágjuk, a gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, és 20 percig pihentetjük.

A dióbelet durvára daráljuk, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.

A húskockákat először ebbe a masszába mártjuk. A darált dióbélhez petrezselymet aprítunk, és meghempergetjük benne a húsdarabokat. Kis adagokban, bő, forró olajban kisütjük és papírtörlőre szedjük.

Burgonyapürével és fejes salátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss