Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenóttal, fenyőmaggal és brie sajttal töltött gombafejek

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A gombát megtisztítjuk, a spóráit kivágjuk. A sajtot 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk.

2. A spenótot leforrázzuk (forrásban lévő vízben 15 másodperc), majd jeges vízbe tesszük. Leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, egy tálba tesszük.

3. A spenóthoz adjuk a felkockázott sajtot, a pirított fenyőmagot (serpenyőben vagy sütőben pár perc alatt megpirul), sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olívaolajjal jól összeforgatjuk.

4. A gombafejeket sütőlemezre tesszük, enyhén megsózzuk, és a tölteléket a tetejükre halmozzuk.

5. Előmelegített 150 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük, és forrón tálaljuk.

Elkészítés: 30 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss