Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós keksz

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a 2 tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra, és ízlés szerinti formákat szúrjunk ki a tésztából. A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, és szúrjuk ki a formával (felvághatjuk kockákra, vagy kiszaggathatjuk kisebb pogácsaszaggatóval...).

Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a kiszaggatott tésztát, majd kenjük le felvert egész tojással. Ezután ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, szezámmaggal...

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük kb. 10 perc alatt pirosra, ropogósra.

Megjegyzés

Száraz, hűvös helyen tárolva több napig friss és omlós marad ez a sós keksz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek