Elkészítés: Az oldalast feldaraboljuk a csontok mentén. Sózzuk, borsozzuk, zsírral bőven kikent sütőtálba helyezzük. Piros Arannyal megkenegetjük, köménnyel megszórjuk, közé-köré tesszük a négyfelé darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntjük a sört, és 180 fokos sütőben fóliával lefedve pároljuk kb. 2,5 órát 180 fokos sütőben. Villával a húsba szurva ellenőrizzük, hogy megfelelően puhára párolódott.
A fóliát levesszük, a sütőt 200 fokra állítjuk, és pirítjuk oldalanként, ameddig piros-barnára sül, közben saját levével egyszer-kétszer meglocsoljuk.
Tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük, majd ízlés szerinti körettel tálaljuk. Esetemben hagymás tört burgonyával és céklasalátával tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!